Beste boekhoudprogramma ZZP

Bent u als ZZP’er of MKB’er echt op zoek naar de perfecte oplossing voor het doen van uw online boekhouding? Op deze pagina vindt u een selectie van online boekhoudprogramma’s welke bij uitstek geschikt zijn voor u als ZZP-er, starter of kleinbedrijf. We hebben een grote hoeveelheid aan ZZP boekhoudprogramma’s getest en hieronder vindt u de (uit onze test) beste 3 zzp boekhoudprogramma’s.

Swipe 
ExactSilvasoftTwinfield
Exact
Silvasoft
Twinfield
RatingCijfer 10 starsCijfer 9 starsCijfer 8 stars
Price39,00 p/m12,50 p/m39,75 p/m
Criteria
 • Prijs
  Editor: 75%
 • Gebruiksvriendelijk
  Editor: 85%
 • Helpdesk
  Editor: 85%
 • Geschikt voor ZZP
  Editor: 95%
 • Prijs
  Editor: 95%
 • Gebruiksvriendelijk
  Editor: 93%
 • Helpdesk
  Editor: 96%
 • Geschikt voor ZZP
  Editor: 95%
 • Prijs
  Editor: 65%
 • Gebruiksvriendelijk
  Editor: 85%
 • Helpdesk
  Editor: 85%
 • Geschikt voor ZZP
  Editor: 85%
Description

Compleet pakket met veel mogelijkheden. Qua prijs iets aan de hoge kant, maar qua mogelijkheden een topper.

Perfect voor de starter / ZZP-er vanwege de lage, all-in tarieven. Bovendien compleet en modern pakket waarmee je alles kunt doen dat nodig is.

Robuust pakket en een 'oude rot in het vak'. Een pakket met een grote klantenbase, maar wel wat prijziger dan vergelijkbare alternatieven.

Waarom online boekhoudprogramma’s?

We vergelijken enkel online boekhoudprogramma’s op deze website. Met online bedoelen we dat u het systeem overal waar u internet heeft kunt bereiken, en dat er dus geen software op uw PC of kantoor geïnstalleerd hoeft te worden. We noemen dit ook wel ‘browser based’. Dit is het tegenovergestelde van een offline boekhoudprogramma, welke u enkel vanaf uw eigen PC kunt bereiken en welke handmatig op uw PC geïnstalleerd moet worden.

Dat we enkel online boekhouden vergelijken en niet ook offline systemen vergelijken is om meerdere redenen. Wellicht twijfelt u tussen een online of offline systeem? Is een online systeem wel veilig? Werkt het wel net zo goed als een offline systeem? Wij geloven in online boekhoudsystemen! Hieronder enkele voordelen van een online boekhoudprogramma ten opzichte van offline:

 1. We gaan online! Vrijwel iedereen heeft (steeds sneller) mobiel internet en de mogelijkheden op mobiele apparaten en tablets worden steeds groter. Het is dus ook niet raar dat alles online gaat en dat online boekhouden de nieuwe standaard wordt.
 2. Samenwerken. Met een online systeem werkt u makkelijker samen met bijvoorbeeld uw accountant of boekhouder. Met een klik op de knop geeft u uw boekhouder digitaal toegang. Overal en altijd online boekhouden voor u, uw collega’s en uw accountant dus!
 3. Veilig in de clooud. Een andere belangrijke reden is veiligheid. U denkt nu vast, maar iets online, in ‘de cloud’ is toch helemaal niet veilig? Mensen kunnen dit toch hacken? Het tegendeel is echter waar. Online systemen staan op veel veiligere servers dan uw offline software. Daarbij wordt uw data zonder extra kosten gebackupped en loopt u dus praktisch geen risico.
 4. Kosten. U betaalt één vaste prijs, en alles wordt voor u geregeld. Voor een offline boekhoudprogramma heeft u een PC nodig, een duur back-up systeem nodig, enz. Al deze problemen en bijkomende kostenposten zijn verleden tijd met een betrouwbaar online boekhoudsysteem.
 5. Up-to-date. Een online boekhoudprogramma wordt zonder bijkomende kosten geüpdate door de software leverancier. Bij een offline programma gaat dit vaak gepaart met installatie kosten, of wordt de software helemaal niet up-to-date gehouden. Met up-to-date bedoelen we meegaan met de tijd, meegaan met de laatste eisen van de belastingdienst voor ZZP boekhouding, enz.

Het beste boekhoudprogramma ZZP?!

Bestaat er iets als ‘Het beste boekhoudprogramma voor de ZZP’er’? Wat ons betreft niet. Dit is namelijk heel persoonlijk. Werkt u met een pinautomaat dan heeft u andere eisen bij het programma dan iemand die daar niet mee werkt. Of iemand uit de bouw zal vaak met offertes werken, in dat geval zal u op zoek gaan naar een boekhoudprogramma die ook offertes kan maken en kan omzetten in facturen. Zo is het heel persoonlijk welk programma het beste bij ú aansluit.

Op deze website hebben we echter wel ons best gedaan om een selectie van boekhoudprogramma’s te geven die meer bieden dan alleen boekhouden. Dus juist ook als u facturatie, urenregistratie of projectbeheer gekoppeld aan uw boekhouding wilt hebben, dan zijn de top 3 pakketten bovenaan deze pagina geschikt.

Daarnaast hebben we bij onze selectie rekening gehouden met dat het boekhoudprogramma wel mogelijkheid tot doorgroei moet hebben. Uw bedrijf ziet er over 2 jaar wellicht heel anders uit, misschien bent u dan wel een BV geworden. Ook hierin hebben we erop gelet dat de programma’s uit onze selectie geschikt zijn voor ontwikkeling en veranderingen in uw bedrijfssituatie!

Wat is uw beste ZZP boekhoudprogramma?

Heeft u een andere ervaring dan ons? Heeft u een programma gevonden waar u laaiend enthousiast over bent en die absoluut getest moet worden door ons? Neem dan contact met ons op en we onderzoeken graag of dit een mooie toevoeging voor onze website zou zijn!